دیوار پیش ساخته دیواری است که قسمتهای مختلف آن در کارگاه یا کارخانه مربوطه ساخته میشود. پس از تکمیل فرایند ساخت دیوارهای پیش ساخته، آنها را به محل پروژه منتقل کرده و فرایند نصب در محل صورت میگیرد.
استفاده از دیوارهای پیش ساخته یک گزینه اقتصادی است که در مدت زمان لازم برای ساخت و ساز یک سازه نیز صرفه جویی میکند. یکی از انواع دیوارهای پیش ساخته، دیوارهای گچی پیش ساخته است.
دیوار پیش ساخته گچی دارای انواع مختلفی است که هر یک کاربردهای متفاوتی دارند. در طول متن انواع و کاربردهای آنها را بررسی خواهیم کرد.
از دیگر انواع دیوار پیش ساخته، دیوارهای بتنی است که برای ساخت آنها از آب، سیمان، بتن، سنگدانه و افزودنیهای دیگری استفاده میشود. قیمت هر متر مربع دیوار پیش ساخته بتنی به بهای مصالح تشکیل دهنده آن مانند میلگرد و سیمان بستگی دارد.
ساندویچ پانلهای دیواری نیز از دیگر انواع دیوارهای پیش ساخته به شمار میروند که ساختاری عایق دارند. از این دیوارها برای ساخت سوله، کانکس، ویلاهای پیش ساخته و … استفاده میشود.
به دلیل عایق بودن ساندویچ پانلهای دیواری، میتوان آن را مناسبترین دیوار پیش ساخته سوله دانست. دیوار پیش ساخته کناف و دیوارهای یونولیتی نیز دو مورد دیگر از انواع دیوارهای پیش ساخته به شمار میروند.
دیوار پیش ساخته چیست؟
دیوار پیش ساخته متریالی است که برای تسریع ساخت و ساز و کاهش هزینهها از آن در پروژههای عمرانی و ساختمانی استفادههای زیادی میشود.
دیوار پیش ساخته مانند دیگر انواع سازههای پیش ساخته ابتدا در کارگاه تولید شده و سپس برای نصب به محل منتقل میشود. بزرگترین نقطه قوت استفاده از این دیوارها، کاهش وزن ساختمان است.
باتوجه به اینکه کاهش وزن سازهها میتواند عمر مفید و مقاومت آنها را در برابر حوادث طبیعی افزایش دهد، مهندسین ساختمانی بر استفاده از متریالهای سبک ساختمانی مانند دیوارهای پیش ساخته تاکید فراوانی دارند. دیوارهای پیش ساخته از جنسها مختلفی ساخته شده و دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه تک به تک آنها را بررسی خواهیم کرد.
دیوار پیش ساخته گچی
یکی از رایجترین دیوارهای پیش ساختهای که مورد استفاده قرار میگیرد، دیوارهایی است که از آب، گچ و الیاف سبک ساخته شدهاند. گچهایی که برای ساخت این دیوارهای پیش ساخته مورد استفاده قرار میگیرد از گچ معمولی ریزتر است و الیاف به کار رفته در این ترکیب نیز غیر حساسیتزا است.
برای ساخت دیوار پیش ساخته گچی ابتدا پانلهای گچی به صورت گام و زبانه در کنار یک دیگر قرار میگیرند و سپس آنها را با کمک یک ملات گچی به یک دیگر متصل میکنند.
از دیوارهای گچی پیش ساخته میتوان برای جداسازی فضاها از یک دیگر استفاده کرد. استفاده از عایقهایی چون پشم شیشه و پلی یورتان در ساختار این دیوارها، مقاومت آنها را افزایش داده است.
انواع دیوارهای پیش ساخته گچی و کاربرد هر یک
دیوارهای گچی پیش ساخته دارای انواع مختلفی هستند:
- دیوار گچی پیش ساخته سوراخ دار
- دیوار پیش ساخته توپر
- دیوار پیش ساخته گچی ضد آب
- دیوار گچی مسلح
هر یک از انواع بالا با توجه به ماهیت خود کاربردهای متفاوتی دارند. برای مثال از دیوارهای پیش ساخته ضد آب برای آشپرخانه یا سرویسهای بهداشتی استفاده میشود.
یا دیوار پیش ساخته گچی سوراخ دار بیشتر برای کاهش وزن ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و هر جایی که لازم باشد بار تحمیلی به سازه را تا حد ممکن کم کنیم، باید از این دیوارهای پیش ساخته استفاده شود.
دیوار پیش ساخته بتنی
نصب ساده و کم هزینه دیوارهای بتنی پیش ساخته آنها را به یکی از پرطرفدارترین دیوارهای پیش ساخته بتنی تبدیل کرده است. برای ساخت این دیوار پیش ساخته از آب، سیمان، سنگدانه و میلگرد استفاده میشود. دیوارهای پیش ساخته بتنی به صورت سفارشی سازی تولید میشوند. بنابراین میتوانید دیواری با ابعاد دلخواه و ویژگیهای مورد نیاز خود سفارش دهید.
از دیگر مزایای دیوارهای بتنی پیش ساخته باید به کاهش هزینههای نماسازی سازه اشاره کرد. دیوارهای بتنی از دو طرف نما دارد بنابراین هزینههای مربوط به نماسازی کاهش مییابد.
قیمت هر متر مربع دیوار پیش ساخته بتنی چقدر است؟
قیمت هر متر مربع دیوار پیش ساخته بتنی به مصالحی که در ساخت این دیوار مورد استفاده قرار گرفته است بستگی دارد. به عنوان مثال سیمان یکی از مصالح تشکیل دهنده دیوارهای پیش ساخته بتنی به شمار میرود.
از همینرو خصوصیات این سیمان مصرفی باید با استانداردهای ملی مطابقت داشته باشد و قیمت آن نیز با توجه به کیفیت ساخت آن تعیین میشود.
علاوه بر موارد فوق، قیمت میلگرد که از دیگر مصالح تشکیل دهنده دیوارهای پیش ساخته است دائما در نوسان است. با توجه به این عوامل، قیمت دیوار پیش ساخته را نمیتوان به صورت تقریبی محاسبه کرد و باید قیمت روز آن را از تولید کننده به صورت مستقیم سوال کنید.
دیوارهای پیش ساخته چوبی
یکی دیگر از انواع دیوارهای پیش ساخته، دیوارهای چوبی است. از این دیوارهای پیش ساخته، برای ساخت کلبه پیش ساخته چوبی یا خانه پیش ساخته چوبی استفاده میشود.
چنانچه قرار باشد از دیوار پیش ساخته چوبی به عنوان دیوار باربر و دیوار اصلی سازه استفاده شود، آن را مستقیما به پی بتنی ساختمان وصل میکنند.
از برتریهای دیوار پیش ساخته چوبی نسبت به دیگر انواع دیوارهای پیش ساخته، وزن کم آنها است. به همین خاطر از این دیوارها گاهی برای بخشهایی در دکوراسیون داخلی ساختمان نیز استفاده میشود.
مزایا و معایب دیوارهای پیش ساخته چوبی
این دیوارها به دلیل وزن کمی که دارند به راحتی قابل جابهجاییاند و نصب آنها نیز به سادگی صورت میگیرد. سبک بودن دیوار چوبی پیش ساخته وزن تحمیلی به سازه را کاهش میدهد و ساختمان را در برابر عواملی چون زلزله مقاوم میکند.
اما از جهات دیگر سبک بودن این دیوارهای چوبی، میتواند خود آنها را نسبت به عواملی چون زلزله یا نفوذ حشرات آسیب پذیر کند.
دیوار پیش ساخته ساندویچ پانل
از انواع رایج و پرکاربرد دیوارهای پیش ساخته، میتوان ساندویچ پانلهای دیواری را نام برد. ساندویچ پانل یکی از مصالح نوین ساختمانی است که باتوجه به ویژگیها و برتریهایی که دارد، توانسته است به خوبی جایگزین مصالح سنتی ساختمانی شود.
ساختار این دیوار پیش ساخته به صورت سه لایه است. لایه رویه و زیره از جنس آلومینیوم، آلوزینک یا ورق گالوانیزه است. لایه میانی ساندویچ پانل دیواری یک لایه عایق از جنس پلی یورتان، پلی استایرن یا پشم سنگ است.
کاربرد ساندویچ پانل دیواری
از مهمترین کاربردهای این دیوارهای پیش ساخته میتوان به ساخت سولههای بزرگ، سالنهای صنعتی، ساخت کانکس، ساخت سردخانه و گرمخانه اشاره کرد.
مهمترین وظیفه ساندویچ پانلها، عایق سازی سقف و دیوار است. از همینرو در هر مکانی که عایق سازی از اهمیت ویژهای برخوردار باشد، بهترین گزینه دیوار پیش ساخته ساندویچ پانل است.
دیوارهای پیش ساخته کناف
دیوارهای پیش ساخته کنافی کاربرد جداسازی دارند. از این دیوارها عمدتا برای جداسازی فضاهای داخلی استفاده میشود. مهمترین ویژگی این دیوارها، عایق حرارتی و صوتی بودن آنها است. دیوار پیش ساخته کناف مقرون به صرفه و اقتصادی است، نصب آسانی دارد و برای محیط زیست هیچ آسیبی ندارد.
دیوار پیش ساخته یونولیتی
دیوارهای یونولیتی پیش ساخته پانلهاییاند که از یک شبکه فلزی با فوم پلی استایرن ساخته میشوند. استفاده از این فوم برای ساخت این دیوارها، آنها را نسبت به عبور آب عایق میکند.
زمانی که آب و رطوبت اجازه نفوذ به درون دیوار و عبور از آن را نداشته باشند، دیوار نسبت به رشد هرگونه قارچ نیز مقاوم میشود. برای ساخت شبکه فلزی این دیوار پیش ساخته از فولاد گالوانیزه استفاده میشود.
مناسبترین دیوار پیش ساخته برای سوله کدام است؟
برای ساخت دیوارهای یک سوله میتوان از دیوارهای پیش ساخته بتنی، دیوار تری دی پنل و ساندویچ پانلهای دیواری استفاده کرد.
انتخاب مناسبترین نوع دیوار پیش ساخته از میان این سه به عواملی چون مساحت سوله، کاربرد سوله، ابعاد دیوارهای آن، اهمیت عایق بودن دیوارها، ضخامت دیوارهای سوله و … بستگی دارد.
با این وجود امروزه دیوار پیش ساخته ساندویچ پانل برای ساخت سوله بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
قیمت دیوار پیش ساخته
قیمت هر یک از دیوارهای پیش ساخته که در قسمتهای قبل آنها را تک به تک بررسی کردیم، به ویژگیها و ابعاد دیوار بستگی دارد. از آنجایی که برای ساخت هر یک از این دیوارهای پیش ساخته از متریالهای مختلفی استفاده میشود، نوسان قیمت مصالح در بازار بر بهای دیوارهای پیش ساخته نیز اثرگذار است.
شما میتوانید جهت خرید انواع پیش ساختهها و اصلاع از قیمتها با شرکت آریا بارون در ارتباط باشید.